Pluimpje

Maak kennis met

“Pluimpje”

 

De nieuwe Sprookjesheld!

 

(Speciaal geschreven voor Villa Pardoes)

 

Ver weg van hier, in een dal achter de reuzenberg ligt een klein dorpje. In dat dorpje woont Pluimpje de schoenmaker. Op een dag worden alle dorpelingen door de koning uitgenodigd voor de verjaardag van prinses Muizeltje. Maar boven het dorp op de top van de reuzenberg woont Tork de tovenaar samen met zijn gemene kraai Oskar in het ijspaleis. Als Tork weer eens met een gemene tovertruc uithaald, en alle dorpelingen in kabouters veranderd, moet Pluimpje alleen op zoek naar de Magische druiventrossen om de betovering ongedaan te maken. Onderweg beleeft hij samen met Snuitje de vos en Charlotte de eend allerlei avonturen . Maar zal hij wel op tijd terug zijn om de dorpelingen en de prinses te redden en die gemene tovenaar Tork een lesje te leren?

 

“Pluimpje en de magische druiventrossen” is het eerste deel over de avonturen van de nieuwe sprookjesheld Pluimpje

Behalve met Pluimpje maakt u in dit boek kennis met zijn vriend Twinkeltje, koning Bodijn, koningin Carpijntje , prinses Muizeltje, Tork de tovenaar met zijn gemene kraai en natuurlijk alle andere dorpsbewoners.

 

Met de aankoop van dit boek ondersteunt u Villa Pardoes , het voorwoord is geschreven door Aukje van Ginneken bekend van onder andere “Goede tijden Slechte tijden. Het boek is in kleurrijke voorleesbare hoofdstukken verdeeld , aangevuld met prachtige kleurrijke illustraties. Na elk hoofdstuk kun je haast niet tot de volgende dag wachten om weten hoe het verhaal verdergaat. De avonturen van Pluimpje zijn in een verfrissende stijl geschreven, educatief doordacht met af en toe een lastig woordje zodat de woordenschat van u kind meegroeid in het verhaal.

 

De makers:

Geschreven door Alex Mutsaars.

Na het schrijven van diverse watersport en reis artikelen besloot Alex Mutsaars in de aanloop van het Bikingtheocean project, ten bate van Villa Pardoes,waarin hij met zijn team in 107 dagen vanuit Athene naar Amsterdam reisde per waterfiets,dat het eens tijd werd een luchtigere schrijfstijl uit te proberen.

Zo werd Pluimpje geboren ,en rolde de pen over het papier om hem zijn eerste avontuur te laten beleven.

Tja ,maar toen het verhaal eenmaal geschreven was iedereen natuurlijk heel benieuwd hoe Pluimpje er nu eigenlijk uitziet.....

 

Illustraties door Claudia peels / Pintje Power.

Hallo, ik ben Claudia Peels alias www.Pintje Power.nl Van mijn tekenhobby’s heb ik mijn werk gemaakt. Ik ben moeder van 3 kinderen en run mijn bedrijfje Pintje Power in schminken voor kinderfeestjes, zwangere vrouwen en geef workshops en doe nog heel veel andere creatieve dingen. Alex kwam met de vraag of ik Pluimpje wilde tekenen. Ik had net met een vriendin 2 prachtige adoptieboekjes gemaakt en dat proefde naar meer, dus zei ik ja. En helemaal omdat het voor een goed doel is. Na 3 jaar is hier dan eindelijk het resultaat en ik ben er erg trots op. Hopelijk genieten jullie er net zo van als wij aan het boekje gewerkt hebben.

Tekst en tekeningen moesten nu alleen nog samensmelten tot een boek

 

Vormgeving Kim Meijers / Kim’s Atteljee.

Door het enthousiasme van Alex en Claudia geraakt heb ik mijn uiterste best gedaan om tekst en tekeningen goed uit te laten komen. Hopelijk gaat Pluimpje in vele kinderharten leven en zullen ouders met veel plezier voorlezen. Met als koppeling naar het goede doel Pardoes denk ik dat deze missie compleet is.

 

Drukkerij van Tuijl Eindhoven.

Pluimpje wordt exclusief gedrukt door drukkerij van Tuijl uit Eindhoven. Een van de modernste drukkerijen uit de regio met jarenlange vakkennis. Gelukkig geloven zij nog een beetje in “sprookjes”zodat de uiteindelijke druk van het boek bij hen in goede handen is.

 

Uw eigen “Pluimpje”.

Voor bedrijven en particulieren is het mogelijk om een nog exclusiever exemplaar van pluimpje te verkrijgen. Vanaf 20 exemplaren kunt u uw eigen bladzijde met tekst en logo in het boek bestellen. Een prachtig gebaar als relatiegeschenk of als kado naar uw personeel. Of gewoon om de geboorte van uw kind nog onvergetelijker te maken.

 

 

Pluimpje bestellen:

 

Pluimpje kost € 12,50 euro en eventuele verzendkosten bedragen € 3,50.

 

ga naar contactpagina en stuur een mailtje waarin u uw naam en adres vermeld. Woont u in Tongelre (Eindhoven) kom ik deze persoonlijk afgeven. Maak het bedrag inclusief verzendkosten (€ 16) over naar rekeningnummer NL93 RABO 3459.664.886 t.n.v. C. Peels in Eindhoven

 

o.v.v. Pluimpje + uw naam 

 

Zodra het bedrag op de rekening staat zal het boek naar u verstuurd worden. Veel leesplezier!

 

en BEDANKT namens Villa Pardoes!